Software nabouwen

Software nabouwen

Wat we doen

In de kern van je organisatie heb je nog een ouderwetse client/server applicatie draaien die niet meer wordt ondersteund door de leverancier - of misschien bestaat die leverancier al niet meer - of wellicht heb je te maken met een Excel bestand of Access database die cruciaal is voor het voortbestaan van je organisatie. Logisch - en vaak ook nog heel slim - dat dit zo is gegroeid want dit hangt samen met de ontwikkeling van je organisatie. Maar uiteindelijk moet je hier iets mee - het risico dat er iets verkeerd gaat wordt immers met de week groter.

Maar wat dan? Stap je over naar een marktstandaard - altijd het onderzoeken waard is ons advies - of sluit deze onvoldoende aan bij jouw specifieke wensen en eisen? Immers, een marktstandaard zodanig verbouwen dat deze wel voldoet is niet altijd de juiste weg - denk aan kosten en doorlooptijd. Of wellicht zijn je bedrijfsprocessen inmiddels zo verankerd met het specifieke systeem dat je eigenlijk niet over kan naar marktstandaarden. In dat geval is het een goed idee te kijken of je de software kunt nabouwen. Logischerwijs passen we daar de driehoek schaalbaar (de software moet met je mee kunnen groeien), wendbaar (je wilt kunnen inspelen op veranderende marktvragen) en weerbaar (veiligheid hoog in het vaandel) op toe.

Wanneer het fundament vervolgens staat ga je kijken hoe je dit verder kunt optimaliseren. Bijvoorbeeld door het automatiseren van - nu nog - repeterende taken die door mensen moet worden uitgevoerd. En uiteindelijk kun je gaan innoveren. Bijvoorbeeld door nieuwe functies te gaan ontwikkelen met behulp van Ai - om maar een voorbeeld te noemen.

Wij werk(t)en onder andere voor

overzicht_klanten

Data gedreven, realtime optimaliseren

Je bouwt een website, webshop of webapplicatie met een duidelijk doel voor ogen. Je wilt informeren, je wilt je omzet verhogen met (nieuwe) kanalen en/of bedrijfsprocessen optimaliseren. Uiteraard moet je het gebruik dan ook goed meten. Natuurlijk kunnen we het aantal gebruikers of het aantal kliks in kaart brengen.

Maar we kunnen nog meer data inzetten om je bezoekers goed in kaart brengen. Zo presenteren we maandelijks op basis van data heatmaps van je website om zo een duidelijk beeld te scheppen in het daadwerkelijk gebruik van je website. Maar het gaat nog verder. Zo zijn wij in staat live met de gebruikers van je website, webshop of webapplicatie te kunnen meekijken. Zo zie je direct wat je kunt verbeteren.

clarity_overall_demo

Legacy web

Je hebt op dit moment een website, webshop en/of webapplicatie maar deze is sterk verouderd. De oorspronkelijke ontwikkelaar is niet meer in beeld en het onderliggende platform is niet schaalbaar, wendbaar laat staan weerbaar. Tegelijkertijd zit er jarenlange data in het systeem waar je bedrijf nog altijd op vaart. Wat doe je dan?

Wij zien dit in de praktijk vaker dan je denkt en hebben dan ook veel ervaring met soortgelijke vraagstukken. Zo hebben we voor een van de grootste Nederlandse universiteiten een databank met meer dan 10.000 boeken gemigreerd van een oude zelfgebouwde PHP applicatie naar een WordPress website met de modernste functionaliteiten zoals beschikbaarheid op elk denkbaar apparaat, zoekfunctionaliteiten etc.

mumaco/next

Gewaardeerd door onze relaties. Elk kwartaal brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Niets missen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en we sturen jou ook een digitale kopie.