Empower Citizen Development

Empower Citizen Development

Wat we doen

Mumaco maakt websites, webshops en webapplicaties. Maar dat doen zoveel partijen, dus... nou en?

Het verschil is dat wij ons specifiek richten op de inzet van no-code oplossingen. Makkelijk gezegd; kun je een document opstellen in Microsoft Word of Google Docs? Dan kun je ook een website, webshop of zelfs een webapplicatie bouwen en beheren.

Zo stellen wij mensen in staat snel impact te maken zonder enorme leercurve. Dat is Citizen Development volgens Mumaco. Geen lange ontwikkel trajecten meer maar je medewerkers in staat stellen hun ideeën om te zetten naar digitale oplossingen op basis van no-code - en minimaal low-code, eerlijk is eerlijk. Oplossingen gemaakt door mensen met kennis van zaken, aan de randen van je organisatie.

De (technische en functionele) basis leggen wij, de rest doen jij en je team(s). Zo helpen wij je met het realiseren van je website, webshop of bij het ontwikkelen van applicaties ter ondersteuning van je bedrijfsprocessen inclusief alle integraties. Desgewenst zijn er tal van mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen bij het trainen van gebruikers, het beheren en/of verder ontwikkelen, vanzelfsprekend.

Wij werk(t)en onder andere voor

overzicht_klanten

Technologie

techstack_mumaco

Wij werken uitsluitend met bewezen producten in de markt en bij voorkeur - maar niet uitsluitend - met open source producten. Zo doen wij veel van ons werk met WordPress. Ruim 40% van het wereldwijde web bestaat uit door WordPress gedreven websites - een bewezen oplossing dus. Ook de webshops welke wij bouwen, bouwen we praktisch allemaal met WordPress als basis en het eveneens bewezen WooCommerce platform als add-on.

Ook voor eenvoudige webapplicaties werken wij veelal met WordPress. Echter zien wij in toenemende mate complexiteit ontstaan in vraagstukken. Wij ontwikkelen webapplicaties dan ook steeds vaker in Softr, Bubble en/of zetten voor interne webapplicaties met regelmaat het Microsoft Power Platform in.

Overigens zie je dat no-code oplossingen door de ontwikkelingen in de markt steeds populairder worden - goed nieuws! Niet alles kan echter (nog) 'out-of-the-box'. Gelukkig hebben we van origine 'hardcore developer skills'. Dus zeker bij de oorspronkelijke bouw kunnen we er soms niet omheen om toch gewoon de code editors op te starten - wat we dan ook weer erg leuk vinden 🙂

Data gedreven, realtime optimaliseren

Je bouwt een website, webshop of webapplicatie met een duidelijk doel voor ogen. Je wilt informeren, je wilt je omzet verhogen met (nieuwe) kanalen en/of bedrijfsprocessen optimaliseren. Uiteraard moet je het gebruik dan ook goed meten. Natuurlijk kunnen we het aantal gebruikers of het aantal kliks in kaart brengen.

Maar we kunnen nog meer data inzetten om je bezoekers goed in kaart brengen. Zo presenteren we maandelijks op basis van data heatmaps van je website om zo een duidelijk beeld te scheppen in het daadwerkelijk gebruik van je website. Maar het gaat nog verder. Zo zijn wij in staat live met de gebruikers van je website, webshop of webapplicatie te kunnen meekijken. Zo zie je direct wat je kunt verbeteren.

clarity_overall_demo

Legacy web

Je hebt op dit moment een website, webshop en/of webapplicatie maar deze is sterk verouderd. De oorspronkelijke ontwikkelaar is niet meer in beeld en het onderliggende platform is niet schaalbaar, wendbaar laat staan weerbaar. Tegelijkertijd zit er jarenlange data in het systeem waar je bedrijf nog altijd op vaart. Wat doe je dan?

Wij zien dit in de praktijk vaker dan je denkt en hebben dan ook veel ervaring met soortgelijke vraagstukken. Zo hebben we voor een van de grootste Nederlandse universiteiten een databank met meer dan 10.000 boeken gemigreerd van een oude zelfgebouwde PHP applicatie naar een WordPress website met de modernste functionaliteiten zoals beschikbaarheid op elk denkbaar apparaat, zoekfunctionaliteiten etc.

"Bezint eer ge begint..."

Zeker als je met no-code platformen gaat werken welke je afneemt in een SaaS model - maar ook als je deze zelf host bij je webhoster, is het belangrijk op voorhand goed te toetsen hoe het bijvoorbeeld zit met de fysieke opslag van data. Bij het verwerken van persoonsgegevens - en dat doe je al snel als je een webshop of webapplicatie gebruikt - ben je verplicht te voldoen aan GDPR wet- en regelgeving.

Vanzelfsprekend helpt Mumaco je bij het neerzetten van een duurzame strategie, vanuit de uitgangspunten schaalbaar (je wilt immers groeien), wendbaar (snel kunnen inspelen op veranderende marktvraag) en weerbaar (veiligheid).

Nieuwsgierig hoe we jouw digitale ambities werkelijkheid laten worden?

mumaco/next

Gewaardeerd door onze relaties. Elk kwartaal brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Niets missen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en we sturen jou ook een digitale kopie.