De stappen naar digitaal succes

De stappen naar digitaal succes

Stap 0

Vertrekpunt

Wij denken en werken in sprints. Dat vinden we prettig en zorgt voor voorspelbaarheid is onze ervaring. We doen veel online en waar mensen zich fysiek bevinden is voor ons niet relevant.

Wat vanzelfsprekend wel heel relevant is, is persoonlijk contact. Gedurende het project kan dat (ook) prima online of hybride. Echter; de eerste afspraak is wat ons betreft altijd fysiek. Simpelweg omdat we je organisatie graag leren kennen en echt gevoel willen krijgen bij jouw business.

Na de kennismaking

Op basis van het gesprek/de gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd, werken we in een plan van aanpak in detail voor je uit hoe de komende weken of maanden eruit gaan zien en wat het voorgenomen project gaat kosten - wij doen veel van ons werk tegen op voorhand bepaalde vaste prijs per fase van het project.

Wanneer het plan van aanpak je aanspreekt en je voor Mumaco kiest, gaan we aan het werk met het functioneel ontwerp van je website/webshop/webapplicatie. Dit is een ontwerp wat (heel) grofweg een beeld geeft van het uiteindelijke resultaat. Het functioneel ontwerp vormt het gespreksdocument voor de volgende meeting waarin we deze met elkaar doorspreken en je direct je input kunt leveren op wat er anders moet.

Afhankelijk van de vraag leveren we natuurlijk ook het technisch ontwerp af. In samenspraak met eventuele derde partijen indien van toepassing.

Stap 1

Stap 2

We gaan bouwen

Conform de ontwerpen die we met elkaar hebben doorgenomen gaan we aan de slag. Op voorhand weet je precies hoeveel sprints dit gaat duren - een sprint is bij ons twee weken.

Transparantie hierbij is belangrijk zodat we zo snel als mogelijk bij kunnen sturen. Daarom ook dat we je in staat stellen om 24/7 mee te kijken gedurende de bouw. Ook het kanban board is altijd beschikbaar en wanneer je wilt kun je aansluiten bij stand-ups etc.

Feedback & oplevering

Het is zover; we zijn klaar met bouwen. Ondanks dat je gedurende de bouw constant kunt zien wat er gebeurd en direct kunt bijsturen, zien we vrijwel altijd dat er nog (kleine) punten uitkomen welke we moeten aanpassen. Vanzelfsprekend houden we daar rekening mee en hebben we hiervoor de feedback fase. Die feedback verwerken we - vrijwel altijd in maximaal één sprint - waarna we het project finaal opleveren.

Stap 3

Stap 4

Training & adoptie

Natuurlijk laten we je na oplevering niet zwemmen. Afhankelijk van het eindproduct starten we met het trainen van de gebruikers/beheerders.

In het geval van bedrijfsapplicaties zie je dat hier meer vaak nog meer bij komt kijken qua impact voor gebruikers. In dit soort gevallen raden we vaak aan iets meer dan knoppentraining uit te voeren maar meer te gaan denken aan eindgebruiker adoptie.

Beheer & doorontwikkelen

Natuurlijk moet je zorgen voor het beheer van de nieuwe omgeving. Dit kun je doorgaans voor een groot deel zelf. We bespreken met elkaar wat je wensen en eisen zijn en maken daarover afspraken met elkaar. Desgewenst blijven wij beheerder of op z'n minst vraagbaak ter ondersteuning.

Hetzelfde voor doorontwikkeling van het eindproduct. Op termijn wil je wellicht nieuwe functionaliteiten en/of integratie(s) toevoegen. Hier hebben we vaak op voorhand al over nagedacht met elkaar. Maar soms zijn wensen niet voorzien. Hier kunnen we eveneens separate afspraken over maken met elkaar - denk bijvoorbeeld aan een product roadmap etc.

Stap 5

Klaar om jouw digitale ambities werkelijkheid te laten worden?

mumaco/next

Gewaardeerd door onze relaties. Elk kwartaal brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Niets missen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en we sturen jou ook een digitale kopie.